Przygotowanie do wykonywania takich zadań zawodowych jak: ocenianie jakości produktów; przechowywanie żywności; obróbka produktów i przygotowanie stanowiska pracy; obsługa sprzętu gastronomicznego; przygotowanie dań zimnych, gorących i podstawowych deserów; wydawanie dań.
Przedmioty realizowane w trakcie kształcenia: Podstawy żywienia i gastronomii; Przyjmowanie i magazynowanie żywności; Przygotowanie dań; Wydawanie dań
Nauka
trwa 1 rok (2 semestry), kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje
zawodowe (HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań), po którego
zdaniu można uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie kucharz
Zapisz się do szkoły
Centrum Szkoleniowe WIEDZA to
nowoczesne szkoły dla dorosłych (Liceum Ogólnokształcące, Szkoła Policealna i
Technikum Uzupełniające, Roczne Studium Zawodowe). Oddział w Koninie. W ofercie są szkoły za darmo finansowane ze środków Unii
europejskiej. Centrum Szkoleniowe WIEDZA kształci zgodnie z programem MEN.
Posiadamy szkoły o prawach szkół publicznych. W ofercie kształcenia znajdują
się kierunki: technik bhp, technik administracji, technik informatyk, technik
elektryk elektronik, technik żywienia, technik żywności, handlowiec, florysta,
kucharz, fryzjer. Szkoła kształci osoby dorosłe za darmo. Wysoka zdawalność
egzaminów: matura, egzamin zawodowy. Wiedza najlepszym wyborem szkoły
bezpłatnej – lokalizacja Konin, województwo wielkopolskie